Zelleres krumplisaláta
Hozzávalók:
1,5 kg burgonya
3-4 fej lilahagyma
3-4 gerezd fokhagyma
2 db (nagyobb) zeller
1,5 dl ecetes víz
1 dl étolaj
ízlés szerint: őrölt bors, só
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, kihűtjük majd hámozás után karikára vágjuk. A lilahgymát felszeleteljük, a fokhagymát összetörjük, a zellert lereszeljük. Az eddig előkészített hozzávalókat óvatosan összekeverjük, hogy a krumpli nehogy összetörjön. Megsózzuk, megborsozzuk aztán ráöntjük az ecetes vizet és az étolajat. Újból megkeverjük. Hűtőben vagy hűvös helyen pár órát állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
Elkészítés bonyolultsága:
Könnyű
Elkészítési idő:
...
|