Becsinált leves
Hozzávalók:
1 szál fehér répa
2 szál sárgarépa
1 fej vöröshagyma
20 dkb sertéshús, vagy csirkemell
1 db citrom
2 zsemle
1 tojás
só, delikát, bors, petrezselyem levél
Elkészítés:
A répákat felkarikázom és a hagymát megpucolom. A fazékba olajat rakok és beleteszem a felkarikázott répákat, a hagymát pedig egyben és kicsit megdinsztelem. Majd megszórom egy kis liszttel berántom egy picit és utána felöntöm vizzel.
Delikáttal ízesítem és egy húsleveskockával. Ezek után a citromot belekarikázom. Addig kell főzni míg minden meg nem fő. A végén behabarom és a zsemlegombócot belefőzöm.
Zsemlegombóc:
A zsemlét beáztatom majd utána kinyomkodva egy tálba teszem. Belekeverem a többi hozzávalót, a vöröshagymát, delikátot, borsot, tojást és a petrezselyem levelet. Majd a levesben kifőzöm.
Ennek a tortának csak a neve az, hogy fagyasztott, de valójában hűtóben kell tárolni lehetőleg egy éjszakát fogyasztás előtt.
Elkészítés bonyolultsága:
Közepes
Elkészítési idő:
...
|