Mexikói csirke
Hozzávalók:
0,5 kg pulykamell vagy 2 csirkemell,
1 fej vöröshagyma,
kevés olaj,
1 bögre (teás) rizs,
1 dobozos kukorica,
1 dobozos vörös bab,
só, bors, curry (ízlés szerint)
Elkészítés:
A hagymát megdinsztelem az olajon, majd a hosszúkásra felvágott húst átfehérítem benne. Fedő alatt kb.: 15 percig párolom. Utána szűrőkanállal a pulykát (csirkét) kiszedem egy edénybe. A hagymás olajban megpirítom a rizst, öntök rá egy bögre vizet és fedő alatt, kis lángon párolom, míg el nem fő a vize. Ezután ráöntöm a kukoricát, vissza teszem a húst, tetejére a babot.
Felengedem annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. Sózom, borsozom, curryport szórok rá és kb.:
20 percig lassú tűzön főzöm. Utána fedő alatt (tűzről levéve) kb.: 20 perc alatt készre párolódik.
Elkészítés nehézsége:
Könnyű
Elkészítési idő:
kb 1 óra
|