Sajtleves
Hozzávalók:
0,5 l tej
0,5 l víz
3 evőkanál liszt
1 evőkanál vaj vagy margarin
2 marhahúsleves kocka vagy zöldségleves kocka
7 dkg sajt
kevés kapor
Elkészítés:
A vajat felolvasztom lassú tűzön, amikor forr beleteszek egy kanál lisztet. Csomómentesen elkeverem, majd a tejjel szépen lassan, folyamatosan kevergetve felengedem.
Hozzá öntöm a vizet, bele teszem a leveskockát, megszórom egy kis kaporral.
Közben elkészítem a sajtgombócot. A tojást felverem, összekeverem 2 kanál liszttel, a lereszelt
sajttal és -ízlés szerint- kaporral. A forró levesbe szaggatom kiskanállal. Pár perc forrás után leveszem a tűzről és kevés sajtot reszelek a tetejére.
Elkészítés bonyolultsága:
Könnyű
Elkészítési idő:
kb 1 óra
|